Stil de viață

Profesia de medic stomatolog, amenințată cu dispariția

În prezent, oamenii de știință explorează diverse căi pentru a face să crească dinții din nou, inclusiv implanturile de celule stem dentare și anticorpii monoclonali.

Niciuna dintre ele nu este încă pregătită pentru programări fără programare, dar avansează rapid și ar putea fi disponibile relativ curând, dacă se vor dovedi a fi de succes în studiile pe oameni, scrie iflscience.com.

Implanturile dentare cu celule stem sunt exact ceea ce sugerează numele, celulele stem sunt prelevate de la un donator cu dinți sănătoși și implantate într-o persoană cu un dinte lipsă sau deteriorat, în speranța că acestea îl pot reconstrui. Acest lucru a fost demonstrat parțial la iepuri și la oameni, dar până acum nu s-a reușit creșterea un dinte complet.

Oamenii de știință de la Harvard au reușit să folosească un laser de mare putere pentru a activa celulele stem în modele de șoareci pentru a stimula dinții să se regenereze mai repede în 2014, în timp ce cercetătorii de la Universitatea din Columbia au accelerat procesul în 2010 prin construirea unei schele tridimensionale și dezvoltarea celulelor stem în jurul acesteia. În acest fel, echipa lor a reușit să regenereze un dinte întreg într-un model animal în aproximativ 9 săptămâni.

Vizualizări: 66

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: