Comunitate

Medic trecut de 90 de ani

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a dezvăluit care este secretul longevității sale. Deși are peste 90 de ani, reputatul medic încă mai profesează și continuă să fie activ cu sfaturi medicale pe rețelele de socializare.

„Dragii mei, mă tot întrebați care este secretul longevității mele. Vi-l spun chiar acum! Deși am trecut de pragul de 90 de ani, încă profesez ca neurochirurg. Și asta nu pentru că sunt special, ci pentru că am un secret pe care vi-l voi dezvălui la final. Când informațiile vin peste noi, e important să le cernem și să credem mai mult în puterea exemplului decât în vorbe goale”, a scris pe pagina sa de Facebook, neurochirurgul Leon Dănăilă , doctor în medicină şi academician.

Potrivit medicului Leon Dănăilă, în corpul nostru există un organ de mărimea unui sâmbure de migdală care este „direct răspunzător pentru: reducerea stresului, frică de zbor, starea psihică, combaterea anxietății/depresiei și chiar de inteligență emoțională a fiecăruia dintre noi”.

„Veți spune că este creierul, normal. Doar că aș vrea să vă vorbesc despre ceva ce se vorbește destul de rar și anume: centrul de comandă al emoțiilor noastre - Amigdala. Acest mic nucleu în adâncul creierului nostru joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres. Este centrul care ne ajută să procesăm și să interpretăm emoțiile, influențând decisiv reacțiile noastre emoționale și comportamentale. De asemenea, amigdala este profund implicată în procesul de neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se remodela și adapta în răspuns la experiențe noi”, explică reputatul medic .

Cititul, ca activitate intelectuală stimulatoare, nu numai că îmbogățește mintea, dar joacă și un rol crucial în susținerea acestei neuroplasticități, susține dr. Leon Dănăilă.

 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: