Externe

Michelle Obama ar putea fi următorul vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii

Deși pare inițial o glumă, Michelle Obama e luată în calcul pentru funcția de vicepreședinte. Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama, și singurul candidat al Partidului Democrat rămas în cursa pentru confruntarea cu Donald Trump, nu s-a ferit să precizeze că Michelle Obama e pe lista posibililor vicepreședinți. Bineînțeles, în cazul în care acesta va reuși să îl învingă pe Donald Trump.

Într-un interviu acordat presei, potrivit CNN, Joe Biden a declarat că ar numi-o „fără ezitare” pe fosta Primă Doamnă vicepremier. „E genială și e și o femeie foarte frumoasă. Cei din familia Obama sunt niște prieteni extraordinari”, a mai precizat Biden, un apropiat al lui Barack Obama.

Declarația vine în contextul în care Joe Biden a promis că va alege o femeie care să-i fie vicepreşedinte în cazul în care îl va învinge pe Trump. În acest sens, Biden va numi o comisie care să-l ajute să aleagă dintr-o listă scurtă de nume.

Pe această listă se află și senatoarea Elizabeth Warren, care urcase până pe primul loc în sondaje în toamna trecută, dar care abandonat pe 5 martie cursa pentru învestitura democrată după ce nu a câştigat în niciunul din statele în care fuseseră organizate alegeri primare. După retragere Warren a declarat că îl susține pe Joe Biden.

Un alt nume vehiculat este cel al guvernatoarei statului Michgan, Gretchen Whitmer.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: