Justiție

Noi trageri la sorți pentru completurile de cinci judecători

Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru anul 2019 au loc, joi, de la ora 10.00, în şedinţă publică.

Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completurilor de 5 judecători pentru anul 2019 sunt programate să înceapă la ora 10.00.

Acestea vor avea loc la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, în şedinţă publică.

O astfel de tragere la sorți a mai fost pe 13 decembrie, dar a fost valabilă pentru ce mai rămăsese din anul trecut, dar oricum completurile nu au avut nimic de făcut. Toate procesele de la completurile de 5 judecători de la ICCJ, printre care cele ale lui Liviu Dragnea, Toni Greblă, Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, Sebastian Ghiţă, au fost amânate în 3 decembrie pentru 14 ianuarie.

Viorica Dăncilă este cea care a sesizat Curtea Constituțională cu privire la ilegalitatea completurilor de 5 judecători, în care doar patru erau trași la sorți, în timp ce președintele era numit. Toți cei condamnați în ultimii ani de completurile de 5 de la ICCJ au fost puși în libertate la cerere, printre ei fiind Elena Udrea și Alina Bica.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: