Externe

Noul președinte al Turciei va fi ales în al doilea tur

După numărarea aproape tuturor voturilor, niciunul dintre candidații la alegerile din Turcia nu a obținut peste 50% și se va trece la turul al doilea.

Alegerile din Turcia vor fi reluate în turul doi, au anunțat - luni - oficialii electorali, prelungind un scrutin crucial, care a demonstrat că președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, este încă o forță politică formidabilă, în ciuda faptului că nu a reușit să obțină o victorie în primul tur.

Consiliul Electoral Suprem al Turciei a anunțat, potrivit New York Times, că turul doi va avea loc pe 28 mai, după ce rezultatele preliminare oficiale au arătat că Erdogan a obținut 49,5% din voturi, iar principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, 44,9%, cu aproape toate buletinele de vot numărate.

Erdogan, care a condus Turcia timp de 20 de ani, pare să fie în formă pentru încă un mandat de cinci ani.

Analiștii politici spun că ar putea fi dificil pentru Kilicdaroglu să răstoarne avantajul de aproape cinci procente al lui Erdogan, în cele două săptămâni până la al doilea tur, care va avea loc în 28 mai.

Cu peste 99% din voturi numărate, Erdogan are 49,42% din voturi. Principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu are 44,96%, în timp ce Sinan Ogan a adunat 5,2%.

Vizualizări: 42

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: