Social-media

O televiziune națională a intrat în insolvență

Aleph Media, societatea care operează televiziunile Aleph News şi Aleph Business, a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată pe 16 martie, de Tribunalul Bucureşti, la „cererea debitorului”, adică chiar a societăţii Aleph Media.

Printre creditorii societăţi se numără Marius Tucă, despre care paginademedia.ro a relatat că are de recuperat cel puţin 60.000 de euro, dar şi casa de producţie Zazu Film, care este şi acţionar în cadrul televiziunii, compania fiind deţinută de Cristina Iacob, regizor, despre care presa de scandal a relatat că este fosta iubită a lui Sârbu.

Televiziunea lui Adrian Sârbu a primit licenţă de la CNA în vara lui 2019. La momentul respectiv, el bătuse palma cu Marius Tucă pentru a crea un grup media, din care să facă parte, Aleph News, reţeaua Smart Radio, dar şi alte posturi de televiziune, tot cu Aleph în denumire. Un an mai târziu, în septembrie 2020, Aleph a început să emită, având în echipă oameni care au lăsat Pro TV sau Digi24 pentru a se alătura proiectului de televiziune, dar şi mai vechi colaboratori ai lui Sârbu.

Costi Mocanu, Felix Drăghici, Ion Cristoiu, Marius Tucă, Ioana Ţigănilă, Andrei Tomescu au fost doar câteva dintre numele care s-au alăturat televiziunii. Între timp, Costi Mocanu s-a despărţit de Aleph şi a trecut la Prima TV. Felix Drăghici a renunţat şi el la colaborarea cu Adrian Sârbu şi a ajuns la Antena 1.

Deşi o televiziune care abia a început să emită, a fost o adevărată pepinieră pentru marile televiziuni. Pro TV şi-a găsit o nouă prezentatoare la Meteo, pe Iulia Pârlea, care a venit în locul Magdei Pălimariu. Irina Ursu, prezentatoare de ştiri la Aleph, a fost cooptată la Observator, în prime-time.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: