Social-media

Religia ar putea fi materie de examen la Bacalaureat

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte cultelor propun ca elevii să poată alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat, propunerea fiind considerată ”logică şi justificată de realitate”.

Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/ elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu, după cum a transmis, miercuri, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Potrivit acestuia, ”elevii nu sunt înscrişi împotriva voinţei lor la orele de Religie, ei/ părinţii lor trebuind să facă o solicitare oficială în acest sens”.

”În concluzie, Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al BOR.

Vizualizări: 63

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: