Economie

Opt mii de porci sacrificați într-o fermă din România

Una dintre cele mai mari ferme de creştere a porcilor din judeţul Buzău, din localitatea Florica, va fi închisă, după ce autorităţile au identificat virusul pestei porcine şi au dispus sacrificarea celor peste 8.000 de animale.

 
Potrivit unei informări transmise de Instituţia Prefectului Buzău, ferma se află în extravilanul comunei Florica, ea fiind una dintre cele mai mari din judeţ. 
 
După confirmarea virusului pestei porcine, toate cele 8.220 de animale vor fi sacrtificate şi incinerate pentru a se încerca evitarea transmiterii virusului şi mai departe de perimetrul fermei, s-a decis joi,  în Centrul Local de Combatere a Bolilor reunit în şedinţă pentru a  aproba planul de intervenţie pentru prevenirea răspândirii pestei.  
 
În judeţul Buzău, sunt aproape 40 de focare de pestă, dintre care 4 în ferme din Glodeanu Siliştea, Cilibia, Stâlpu şi acum Florica. 
 
În plus, virusul pestei porcine se extinde şi în gospodării, inclusiv în localităţi care până acum nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri. 
 
Conform autorităţilor sanitar veterinare, nu e zi în care să nu fie declarat un nou focar de boală.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: