Stil de viață

Patru motive să alegi o mașină electrică

Pe lângă reducerea emisiilor, mașinile electrice oferă multe beneficii șoferilor.

1. Vehiculele electrice economisesc bani

Indiferent de unde vă conectați în țară, vehiculele electrice sunt mai ieftine la combustibil decât omologii lor pe benzină.

Vehiculele electrice vă pot economisi și la costurile de întreținere. Vehiculele electrice cu baterie nu au motor pe benzină, nu au nevoie de schimburi de ulei, bujii sau curele de distribuție și, spre deosebire de motoarele pe benzină, motoarele electrice nu necesitau întreținere de rutină.

2. Vehiculele electrice vă reduc emisiile

Chiar și atunci când electricitatea folosită pentru a alimenta un vehicul electric provine de la cea mai murdară rețea dominată de cărbune, vehiculele electrice produc mai puțină poluare cauzată de încălzirea globală decât omologii lor convenționali.

În prezent, vehiculul electric mediu produce echivalentul emisiilor unei mașini pe benzină. Performanța emisiilor de vehicule electrice se va îmbunătăți doar pe măsură ce energia eoliană și solară înlocuiește generarea de electricitate pe bază de cărbune. Mulți proprietari de vehicule electrice aleg, de asemenea, să își împerecheze vehiculul electric cu panouri solare de pe acoperiș și unități de stocare a energiei de acasă. Când este alimentat exclusiv cu energie regenerabilă, un vehicul electric poate funcționa aproape fără emisii.

3. Vehiculele electrice vă oferă o experiență de condus mai bună

Un motor electric generează cuplu instantaneu, ceea ce înseamnă că vehiculele electrice îndepărtează liniile de pornire și oferă o accelerare și decelerare lină și receptivă. Vehiculele electrice au, de asemenea, un centru de greutate scăzut, ceea ce îmbunătățește manevrabilitatea, capacitatea de răspuns și confortul de rulare.

Performanța de conducere a vehiculelor electrice a fost recunoscută în serii de curse, cum ar fi Formula E sau pistele locale, și a fost atestată de mii de șoferi de vehicule electrice din întreaga țară.

4. Vehiculele electrice sunt convenabile

În loc să cauți o benzinărie cu cele mai ieftine prețuri, poți încărca acasă la un cost mai ieftin și mult mai previzibil. Iar conectarea acasă durează doar câteva secunde și vă permite să vă treziți cu „rezervorul plin” în fiecare dimineață. VE-urile au și alte avantaje convenabile. Vehiculele electrice cu baterie sunt mecanic mult mai simple decât o mașină convențională pe benzină, așa că cerințele de întreținere sunt adesea mult mai simple și, din acest motiv, mai ieftin de întreținut. Șoferii de mașini electrice a nu trebuie să schimbe uleiul de motor al mașinii la fiecare 5.000 până la 10.000 de mile și nu trebuie să programeze niciodată schimbările bujiilor, înlocuirea curelei de distribuție sau alte elemente de reglare a motorului.

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: