Economie

Pensiile nu ar trebui mărite de la 1 septembrie pentru că economia nu permite

Traian Băsescu spune că premierul Ludovic Orban nu ar trebui să mărească  pensiile de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea în acest moment, pentru că economia nu poate susţine o asemenea creştere.
 
 
 "Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acest", a declarat Băsescu, precizând că o creştere anul acesta s-ar pierde rapid în inflaţie.

"Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi", a mai declarat Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte  a pledat din nou pentru împrumuri pentru pornirea unor proiecte mari de infrastructură, care să asigure locuri de muncă.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: