Eveniment

Pompierii militari din Bihor ies pe stradă cu portavocile pentru a atenționa populația să respecte regulile din pandemie

Începând de joi, 22 octombrie, pompierii bihoreni ies în stradă pentru a desfăşura acţiuni de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus. În localităţile cu incidenţă mare a infectărilor cu Covid-19, de peste 2 la mia de locuitori, militarii vor atenţiona populaţia să respecte măsurile de siguranţă, folosind portavocea.

 
Inițiativa vine în completarea măsurilor deja dispuse la nivel naţional şi judeţean, fiind implicate echipajele de pompieri din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

"Astfel, pompierii militari bihoreni se vor deplasa cu autospeciale de primă intervenţie şi comandă pe străzile localităţilor vizate, transmiţând localnicilor, cu ajutorul portavocei, principalele recomandări preventive şi adresându-le totodată rugămintea de a respecta toate măsurile impuse de autorităţi”, arată ISU.

Mesajul transmis populaţiei este următorul:

"Atenţie! În comuna/localitatea…. nivelul de răspândire a noului coronavirus este ridicat!

Vă rugăm să respectaţi măsurile stabilite de autorităţi pentru a vă proteja viaţa şi familia!

- Păstraţi distanţa fizică!

- Evitaţi aglomeraţiile!

- Purtaţi corect masca!

- Menţineţi igiena mâinilor şi dezinfectaţi-vă după atingerea obiectelor!".

Comunicatul aminteşte şi că ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) Bihor, coordonat de prefectul judeţului, Dumitru Ţiplea şi continuă să execute, alături de reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control, verificări pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiei cu virusul SARS CoV-2.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: