Stil de viață

Prințesa Leonor a Spaniei face pregătire militară

Prinţesa Leonor, în vârstă de 17 ani şi prezumtiva moştenitoare a tronului Spaniei, va efectua trei ani de pregătire militară începând cu luna august, a anunţat marţi ministrul Apărării, Margarita Robles.

Monarhia spaniolă depune eforturi pentru a-şi repara imaginea după o serie de scandaluri izbucnite în ultimul deceniu, în special cele legate de fostul rege Juan Carlos, care a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, regele Felipe.  ''Aşa cum este cazul tuturor monarhiilor parlamentare, (moştenitorul) trebuie să aibă o pregătire militară şi o carieră militară'', a spus Robles după o şedinţă de guvern.

Fiica cea mare a lui Felipe, Leonor, care va absolvi un curs liceal de doi ani la UWC Atlantic College în Ţara Galilor peste câteva luni, va împlini 18 ani în octombrie.  Ea este prima în ordinea succesiunii la tron, dacă nu se naşte un moştenitor de sex masculin, urmată de sora ei, Sofia.

Prinţesa va efectua primul an de instrucţie la Academia Militară din Zaragoza, după care va merge la o şcoală navală, care va include navigarea vasului şcolar ''Juan Sebastian Elcano'', şi îşi va finaliza studiile militare la General Air Academy.

Juan Carlos a abdicat în mijlocul unui scandal de fraudă fiscală în care au fost implicaţi membri ai familiei regale, precum şi după un scandal generat de o excursie pentru a vâna elefanţi în Africa într-un moment când Spania traversa o perioadă de gravă recesiune.

Fostul suveran trăieşte în Dubai din august 2020. A părăsit Spania după ce mai multe anchete au fost demarate în Spania şi Elveţia pentru presupuse fraude.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: