Justiție

Procedura de achiziție a corvetelor, suspendată de MApN

Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către MApN, anunță ministerul. Potrivit MApN, departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”. Afacerea depășește 1,2 miliarde de euro.

Potrivit MApN, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect.

Reamintim că Armata ar trebui ca pe 12 ianuarie să anunțe cine ar urma să fie constructorul selectat pentru a construi patru corvete multifuncționale în România și modernizarea și înarmarea celor două fregate Type 22, după ce decizia a fost amânată de mai multe ori la finele anului trecut.

Procesul de achiziție a corvetelor pentru Forțele Navale a fost deja anulat o dată în urmă cu doi ani, iar actuala procedură e deja în întârziere, deși nevoile marinei la Marea Neagră sunt urgente. Actuala procedură de achiziție a fost demarată la final de 2017, început de 2018 prin adoptarea Hotărârii de Guvern 48/2018.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: