Administrație

Program Rabla pentru electrocasnice, cu mai puțini bani

Statul român, prin intermediul Ministerului Mediului, anunța la final de martie continuarea programelor Casa Verde, Rabla Plus și Rabla Clasic dar și Rabla pentru electrocasnice.

Cei mai mulți bani vor merge anul acesta pentru instalarea de panouri fotovoltaice, dar și pentru programele pentru mașini, care depășesc 1,5 miliarde de lei. Din peste 13 miliarde de lei, cât este bugetul Fondului pentru Mediu, cei mai mulți bani vor merge către Casa Verde - 2 miliarde.

Suma ajunge pentru montarea de panouri fotovoltaice pe 80.000 de case, adică dublu față de numărul de dosare aprobate anul trecut. Programul ar putea începe la finalul acestei luni, a anunțat Ministerul Mediului, iar procedurile se vor simplifica.

În schimb, în cazul programului pentru electrocasnice, bugetul este de 75 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai puțin ca anul trecut. Și asta pentru că în sesiunile trecute au rămas bani nefolosiți.

Din cele peste 240.000 de vouchere generate, românii au utilizat puțin peste jumătate. Din această cauză, a fost modificat și ghidul de finanțare - cei care au solicitat un voucher în una dintre sesiuni aveau la dispoziție numai 7 zile.

Anunțat și promovat intens de Guvern, programul Rabla Bec, prin intermediul căruia populația ar fi trebuit ajutată să își schimbe becurile vechi cu unele LED, nu va fi implementat nici anul acesta.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: