Comunitate

Rafila anunță că vom avea cea mai gravă situație din Europa

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situație din Europa. De asemenea, acesta a mai afirmat că procentul infectărilor este de 8-10%, mult mai mare decât în perioada în care era instituită starea de urgență.

Alexandru Rafila mai spune că nu ne putem aștepta ca numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 să scadă dacă nu vor fi respectate regulile de bază. Pe lângă toate acestea, președintele Societății Române de Microbiologie a făcut apel la cei care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populaţiei.

  
„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a declarat Alexandru Rafila.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: