Politică

Rareş Bogdan: Nu cred că voi candida la şefia PNL

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Rareş Bogdan nu crede că va candida la preşedinţia partidului deoarece este greu să conducă formaţiunea politică de la Bruxelles şi cel mai probabil va susţine o echipă.

“Nu m-am gândit încă, dar nu cred. Cred că voi susţine o echipă, nu neapărat să fiu eu pentru că e greu de la Bruxelles să conduci un partid. (…) Nu sunt 100% convins, dar sunt aproape convins că voi susţine o echipă care să înţeleagă că PNL nu trebuie să ajungă la soarta PNŢ, că PNL trebuie să rămână un partid de minim 25-30%, că PNL trebuie să facă ceea ce trebuie, adică să guverneze. Nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre asta. Noi cei din partid dacă suntem conştienţi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîţu ca premier şi să îl susţinem în actul de reformă şi să îl împingem chiar în actul de reformă”, a afirmat Rareş Bogdan.
El consideră că Florin Cîţu ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea PNL.
“Treaba lui dacă candidează, nu ştiu ce face. Ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea partidului, adică la vicepreşedinte. Poate să fie prim-vicepreşedinte, preşedinte executiv, preşedinte”, a precizat Rareş Bogdan.

El nu exclude ca Ludovic Orban să continue în fruntea PNL, dar cu anumite condiţii.
“Sau poate să fie Ludovic, dar trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi construiască o echipă în care şi ceilalţi să aibă un cuvânt de spus, adică să fie mai puţin – eu am folosit o exprimare pe care am regretat-o, eu vorbesc frumos, nu înjur – să fie mai puţin autocratic, să împartă puterea. Adică şi un preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinţii să aibă putere. Deocamdată, are prima şansă, dar asta nu înseamnă că nu se poate construi o alternativă. deocamdată există, poate să candideze Florin Cîţu, poate să candideze cineva de Ardeal. Poate Emil Boc, de ce nu? Şi Ilie Bolojan e un om de acţiune, un om bun”, a mai transmis prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând că este prea devreme să vorbească despre acest lucru, dar că în mod cert PNL va avea candidat propriu în acea cursă electorală.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: