Eveniment

Revolta medicilor de la spitalul Witting din Capitală

Revoltă la Spitalul Witting din Capitală. Șapte medici de la Spitalul Clinic Nr. 1 Căi Ferate Witting din București au semnat o scrisoare deschisă prin care reclamă "starea deplorabilă" în care se află unitatea medicală.

 
,,Dorim prin aceasta scrisoare deschisa sa va facem cunoscuta starea deplorabila in care Spitalul CF Witting se afla sub conducerea actualului manager Banu Sorin Cristian, tensiunea extrema sub care lucreaza personalul medical, umilit, hartuit, epuizat, insuficient. Sub conducerea sa, spitalul a devenit sectie unica de ingrijire covid, incalcand ordinul de ministru care-i stabilea statutul de spital suport covid. Organizarea domniei sale s-a dovedit un haos generalizat in care s-au inchis sectii, s-au amestecat specialitatile, pacientii si personalul medical au fost pusi in pericol, tensiunile in tre membrii personalului au atins limite de nedescris. Inconsecventele aplicarii legislatiei, incapacitatea acoperirii necesarului de personal, greselile frecvente in aplicarea normativelor salarizarii, au creat un mediu toxic pentru angajati si pentru pacienti. Atitudinea revansarda, vanitatea si aroganta fara limita, concedierea abuziva a liderului sindical, abuzurile convocarii nejustificate in comisia de disciplina, intimidarile, santajul si amenintarile permanente, au adus personalul medical in imposibilitatea de a-si mai putea desfasura activitatea .

 
In ciuda repetatelor interventii la autoritatile tutelare, a evidentierii repetate in presa a neregulilor semnalate, suntem supusi in continuare aceluiasi tratament abuziv, excesiv autoritarist si umilitor.

Facem, pe aceasta cale, un apel disperat la redarea demnitatii si onoarei pe care o reclama profesia medicala.,, se arată în scrisoarea deschisă a medicilor.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: