Eveniment

România are un singur caz Covid,varianta UK


În România au fost analizate până acum 76 de probe pentru a identifica noi tulpini de coronavirus şi a fost depistat doar un caz cu varianta din UK, a precizat miercuri Ministerul Sănătăţii, potrivit g4media.

"Până la data de 17/01/2021 au fost raportate 76 secvenţieri finalizate. La un singur caz a fost detectată noua variantă UK a SARS-CoV-2 (cazul Giurgiu). Până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Comisia Europeană solicită statelor membre să facă analize pentru a depista noile tulpini ale coronavirusului pentru cel puţin 5% din testele pozitive şi să îşi actualizeze în cursul lunii februarie strategiile de testare pentru a reflecta noile variante. Comisia Europeană a publicat, marţi, documentul de lucru care va fi dezbătut în 21 ianuarie la summit-ul UE în sistem de videoconferinţă.

În România a fost identificat până în prezent un singur caz de infectare cu noua tulpină a virusului depistată în premieră în Marea Britanie. Este vorba despre o tânără din Giurgiu care nu ar fi călătorit în străinătate.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara în 9 ianuarie că secvenţierea genomului virusului se poate realiza în România doar în 3 laboratoare şi "costă relativ mult".

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: