Comunitate

România, lovită de un val de aer tropical în ianuarie

Prognoza meteo indică faptul că vremea se va încălzi în toată România începând de luni, 16 ianuarie, cu mult peste temparaturile normale în această perioadă a anului.

"Spațiul geografic al României va fi în calea unei advecții de aer cald, de natură tropicală. Rezultatul acestei advecții va fi asociată cu abateri termice de până la 7 - 12C în raport cu media climatologică 1991 - 2020.

Vremea deosebit de caldă care va urma să caracterizeze spațiul geografic al României în cea mai mare parte a săptămânii viitoare este asociată cu sectorul cald al unei vaste arii depresionare extinse peste Europa", scrie pe Facebook meteorologul român Ilie Nicolae.

Prognoza meteo arată că temperaturile vor urca treptat începând de luni și vor atinge apogeul în zilele de miercuri-joi, 18-19 ianuarie.
 

În nordul României, temperaturile maxime diurne vor atinge în intervalul menționat valori de 12-13 grade Celsius, aceleași maxime urmând a fi înregistrate și pe litoral sau în vestul țării.

Cel mai cald va fi în sudul țării, Bucureștiul având prognozată miercuri, 18 ianuarie, o temparatură maximă de 17 grade Celsius.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: