Politică

S-a stabilit: Vom avea alegeri anticipate

Dupa întîlnirea de vineri cu președintele Iohannis premierul Orban a declarat:,,O spun clar că eu și președintele Klaus Iohannis am decis că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate".

 Orban a evitat să spună dacă va demisiona din funcție, precizând că nu vrea să dezvăluie strategia dar că vor fi aplicate ”cele mai bune soluții pentru declanșarea procedurii de anticipate”.

Premierul a declarat ca i-a făcut președintelui  o informare detaliată referitoare la vizita oficială efectuată la Bruxelles și întîlnirile cu oficialii UE, NATO.

Orban motiveaza graba pentru anticipate prin faptul ca românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE și prezidențiale că nu mai vor PSD la putere, că Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână și este absolut necesar ca puterea să revină la popor și cetățenii să-și aleagă reprezentații și Parlamentul să fie oglinda fidelă a opțiunilor cetățenilor români, care să fructifice la maxim beneficiile apartenenței la UE.

Ludovic Orban și-a exprimat preferința ca alegerile anticipate sa se desfășoare odata cu cele locale s-au ăn cel mai rău caz la o data foarte apropiata de locale.Președintele Klaus Iohannis a refuzat joi să dea un răspuns la întrebarea dacă l-ar numi tot pe Ludovic Orban în funcția de prim-ministru după alegerile anticipate. Deși a fost întrebat de mai multe ori despre acest subiect, șeful statului, s-a eschivat de la un răspuns clar, el spunând doar că liderul PNL este în acest moment cea mai bună soluție

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: