Social-media

Șahul, predat ca materie opțională în școli

Șahul va fi predat în școli ca materie opțională din anul școlar următor iar la proiectul pilot vor participa, în primă fază, peste 50.000 de elevi din clasele primare.

 Peste 3.000 de învățători vor fi instruiți până în septembrie de antrenori profesioniști, pentru a pregăti la rândul lor copiii care aleg sportul minții.

Antrenorii unei academii de șah din București pregătesc anual 800 de copii, care vor să facă șah de performanță. Părinții plătesc de la 200 de lei, lunar, pentru antrenamentele copiilor, fiindcă în prea puține școli din România, elevii beneficiază de astfel de cursuri.

Mai mulți copii din România vor fi inițiați în acest sport începând din septembrie, când materia va fi introdusă oficial la opționale.

Lansarea serialului „Queen's Gambit” în anul 2020 a dus la creșterea interesului pentru șah în întreaga lume. Căutările pe Google pentru șah s-au dublat într-o singură lună, cererile de seturi de șah au crescut cu 250% pe eBay, iar numărul de jucători noi de pe Chess.com s-a mărit de cinci ori.

De altfel, introducerea șahului chiar ca materie obligatorie de studiu în școli este și pe lista de priorități a Parlamentului European, încă din 2011 iar în 37 de țări din lume, șahul este predat în școli că materie principală.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: