Comunitate

Scandalul sparanghelul demonstrează că românii vor să muncească

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, a afirmat că, după imaginile cu miile de români care, riscându-şi sănătatea, au plecat la muncă sezonieră în Germania şi în alte ţări din Vest, concluzia care se trage este aceea că afirmaţia care a intrat în folclor cum că românului nu prea-i place să muncească este falsă. 

"Practic eforturile pe care le fac oamenii nu arată decât că un lucru care, până acum, s-a tot spus, că românii nu vor să muncească este fals şi se demonstrează că fac sacrificii personale deosebite tocmai ca să muncească.

Ceea ce nu se înţelege de către decidenţi este că lumea nu e dispusă să muncească pe nimic aproape, adică pe sume infime. Iar din acest punct de vedere avem o situaţie contradictorie legată de acest lucru în nivelul de retribuire minimal. În continuare, în România avem mai mult de o treime dintre salariaţi plătiţi la nivelul salariului minim care, comparativ cu alte ţări, e evident foarte jos. Ne bătem pe ultimul loc cu bulgarii. În acelaşi timp, preţurile la produsele de strictă necesitate sunt similare cu cele din Vest, ne arată de fapt o disfuncţionalitate majoră care trebuie corectată şi legiferată corect", a declarat Bogdan Hossu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: