Eveniment

Se scumpesc biletele de avion

Biletele de avion se scumpesc cu 15% de la vară, lucru confirmat de directorul Ryanair, fiind al doilea an consecutiv cu o creștere a prețurilor la biletele de avion.

Problema e că există un număr limitat de locuri disponibile, iar cererea depășește numărul acestora. Michael O’Leary de la Ryanair e același care transmitea în vremea pandemiei că au apus vremurile curselor low cost cu bilete de 20 lei. ”Anul trecut, prețul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creștere a prețurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne așteptăm din nou în vara acestui an la o creștere cu 10 – 15%”, a explicat șeful Ryanair. Compania low cost anunță o creștere a numărului de locuri cu 30% mai mare față de 2019 și de vremea pandemiei, însă cererea e tot mai mare decât oferta.

Cu toate acestea, ”inflația ridicată nu va afecta cererea”, a explicat O’Leary. ”Uitați-vă la obiceiurile de cheltuieli ale oamenilor: încearcă și reușesc să rezerve o cameră la hotel sau o masă la restaurant, un zbor sau alt mijloc de transport spre Europa. Oamenii cheltuiesc. Și nu se vede doar în Marea Britanie, ci în întreaga Europă”, a mai remarcat Michael O’Leary, conform sharecast.com.

Oficialul Ryanair transmitea în urmă cu doi ani că vremea biletelor low cost a apus, lucru confirmat de Asociația Aeroporturilor din România, care a raportat o creștere semnificativă a numărului de pasageri în primele luni de după pandemie.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: