Stil de viață

Stretching-ul, mijlocul ideal pentru a ne îmbunătăți corpul

Stretching-ul este o modalitate excelentă de a menține sau de a îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor.

Totodată, ajută la reducerea durerilor musculare și la prevenirea rănilor. În plus, întinderea posturală poate ajuta la ameliorarea stresului și la îmbunătățirea posturii.

Stretching-ul este adeseori subestimat. Nu te pregătește pentru olimpiadă și nici nu e așa practicat ca yoga sau pilates, dar cu siguranță merită să fie luat mai mult în seamă.

Mușchii puternici și condiția fizică bună sunt importante, dar nu sunt totul. Flexibilitatea și elasticitatea obținute cu ajutorul stretching-ului contează la fel de mult, atât în viața de zi cu zi, cât și la antrenamente, ajutându-ne să prevenim accidentările.

Stretching-ul nu este un sport sau o metodă de antrenament în sine, este o activitate complementară activității fizice. Poate vi se par o veșnicie acele 10 minute dedicate stretching-ului la finalul antrenamentelor, dar avem tot atâtea motive să nu ne încheiem activitatea fizică abrupt.

Ne vom mulțumi mai târziu pentru răbdare, când vom descoperi că însăși performanța sportivă crește datorită mișcărilor de stretching.

Cel mai popular tip de stretching este cel static, care presupune menținerea unei poziții specifice, cu mușchiul în tensiune, pentru un anumit timp: de regulă, între 15 și 30 de secunde (și repetarea ei de 2 până la 4 ori).


Poate fi realizat cu ajutorul unui partener care presează sau fără ajutor din exterior. Mișcările de stretching se concentrează asupra grupelor mari de mușchi: umeri, gât, spate, coapse și gambe.

Întinderea posturală este o tehnică din ce în ce mai folosită de sportivii profesioniști și amatori. Această practică îmbunătățește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor, ceea ce reduce riscul de rănire. În plus, întinderea posturală face posibilă relaxarea mușchilor și previne tensiunea musculară.

Întinderea posturală este foarte utilă persoanelor care suferă de dureri articulare sau musculare. Această practică relaxează mușchii și ameliorează articulațiile. Este recomandată și persoanelor care suferă de afecțiuni precum artrită ori fibromialgie.

Este posibil să o faci acasă, folosind o carte sau un videoclip. De asemenea, se poate urmări un curs de stretching postural într-o sală de sport sau centru de fitness.


 

Este important să faci exerciții de întindere posturală în mod regulat, deoarece acest lucru ajută la prevenirea rănilor și a durerilor musculare. Întinderea posturală ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii musculare și menține o postură bună.

Într-adevăr, atunci când mușchii sunt prea strânși, pot provoca durere și răni. Prin urmare, întinderea posturală ajută la prevenirea acestor probleme de sănătate. În plus, prin menținerea unei poziții bune, întinderea posturală ajută la ameliorează durerile de spate și promovează o bună circulație a sângelui.

 
 

Întinderea posturală este o modalitate excelentă de a menține o postură bună. Întinderea posturală poate fi practicată la orice vârstă și este potrivită pentru toate nivelurile de fitness.

Stresul și tensiunea musculară sunt adesea cauza durerii și a rănilor. Întinderea posturală poate ameliora aceste simptome prin întinderea mușchilor și făcându-i mai flexibili.

În plus, această practică întărește și mușchii și îi pregătește să reziste mai bine la efortul fizic. În cele din urmă, întinderea posturală contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui și reduce riscul de rănire.

Întinderea posturală îmbunătățește circulația sângelui prin întinderea mușchilor și promovarea flexibilității. Mulți oameni au probleme în a menține o postură bună și a-și menține mușchii elastici, ceea ce poate duce la dureri articulare și musculare. Întinderea posturală poate ajuta la corectarea acestor probleme și la îmbunătățirea calității vieții.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: