Externe

SUA vând avioane Boeing de 40 de miliarde de dolari la Ryanair

Ryanair a fost de acord să cumpere 150 de avioane noi Boeing 737-10 şi a luat opţiuni pentru alte 150 de avioane, încheind cea mai mare comandă făcută vreodată de o companie irlandeză pentru produse fabricate în SUA, conform CNN.

Tranzacţia valorează 40 de miliarde de dolari, a anunţat Ryanair într-un comunicat, care nu conţinea criticile dure pe care directorul general Michael O'Leary le-a adresat anterior companiei Boeing din cauza întârzierilor în livrarea aeronavelor comandate de compania aeriană.

Preţul acţiunilor Boeing a crescut cu peste 3% la New York iar Ryanair a crescut cu 2%.

Avioanele, cele mai mari dintre aeronavele 737 Max de la Boeing, vor fi livrate între 2027 şi 2033. Cel mai mare transportator economic din Europa a declarat că achiziţia îl va ajuta să crească numărul de pasageri de la 168 de milioane în anul care se încheie în martie 2023 la 300 de milioane până în martie 2034.

„Această nouă comandă va permite companiei Ryanair să asigure o creştere susţinută a traficului şi a turismului la tarife mai mici (şi emisii mai mici pe zbor) în toate ţările europene în care Ryanair continuă să fie liderul redresării traficului, turismului şi locurilor de muncă după Covid”, a adăugat Ryanair.

Transportatorul low-cost şi-a revenit din pandemie mai repede decât o mare parte a industriei aviatice, crescându-şi cota de piaţă în timp ce mai mulţi concurenţi au dat faliment sau şi-au redus flotele şi capacitatea de transport de pasageri.

Ryanair a înregistrat un profit record pentru cele trei luni până la 31 decembrie, după ce a majorat tarifele aeriene cu 14% faţă de nivelul de dinaintea pandemiei.

Vizualizări: 46

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: