Eveniment

Târgul de fete de pe muntele Găina a fost suspendat

Ediţia din acest an a Târgului de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare şi cea mai cunoscută sărbătoare populară din România, a fost suspendată.
 
 
Din cauza pandemiei de COVID-19 şi pentru a nu pune în pericol participanţii, care ar fi urcat pe munte din 5 judeţe, organizatorii târgului, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena”, au decis să suspende în acest an desfăşurarea manifestării.

An de an, târgul adună mii de participanţi din Alba, Hunedoara, Bihor, Arad şi Cluj, iar numărul forţelor implicate în organizare (staff şi tehnicieni de scenă, artişti, meşteri tradiţionali, angajaţi de la ambulanţă, jandarmerie, poliţie, ISU sau muncitori care asigură alimentarea pe munte cu apă potabilă şi cu energie electrica) depăşeşte, la fiecare ediţie, 400 de persoane.

Târgul de Fete, o mare sărbătoare în aer liber
„Din cauza pandemiei de coronavirus şi pentru că ne dorim să protejăm participanţii care ar fi urcat la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, suspendăm organizarea manifestării. Este o decizie grea, însă necesară pentru siguranţa participanţilor, dar şi a celor câteva sute de persoane care ar fi fost implicate în organizare. Nu renunţăm la tradiţie şi încercăm să oferim în aceste zile celor care iubesc Târgul de Fete materiale etnografice care să ne ajute să continuăm sărbătoarea în sufletele şi inimile noastre. Vom trece cu bine şi peste aceste încercări, iar în anii următori suntem siguri că vom urca din nou pe Găina pentru a duce mai departe sărbătoarea strămoşească a Târgului de Fete”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: