Administrație

Termen limită pentru solicitarea titlurilor de proprietate

Proprietarii de terenuri moștenite din generație în generație nu mai trebuie să meargă în instanță pentru punerea în posesie. 


Deputatul de Alba, Florin Roman, a anunțat că legea este în vigoare, dar a avertizat că beneficiarii trebuie să facă demersurile la primării până în data de 18 noiembrie.

La data de 19 mai 2023 a intrat în vigoare Legea 123/2023 care a adus modificări Legii nr. 18/1991, republicată, în temeiul căreia se pot emite titluri de proprietate pentru terenurile din zonele necooperativizate, cu îndeplinirea următoarelor condiții:


 
a) dacă deţinătorii sau moştenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale şi în evidenţele fiscale;

b) pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane şi nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: