Externe

Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor

Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins America. Șeful Casei Albe a invocat o lege din 1807 care i-ar da dreptul să mobilizeze armata pe teritoriul Statelor Unite.

Președintele Trump a spus în cursul unei declarații făcute luni în Grădina Trandafirilor că „ia măsuri imediate” și „mobilizează toate resursele federale disponibile” pentru a opri revoltele și jefuirea în toată țara, amenințând că va disloca armata dacă statele nu trimit în Garda Națională la proteste.

Imediat după discurs, președintele și anturajul său au mers în afara Casei Albe, peste Piața Lafayette, spre Biserica Episcopală Sf. Ioan, care a luat foc în timpul protestelor în noaptea precedentă.

Trump a spus că trimite „mii și mii de soldați și personal militar puternic înarmați” pentru a opri revolta. "Vreau ca organizatorii acestei terori să fie observați și să știe că vor suferi pedepse penale severe", a spus el.

În timp ce vorbea din grădina Casei Albe, poliția a tras gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa protestatarii adunați în afara complexului, susține AFP.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: