Comunitate

Un tată din Vaslui își tortura cei 9 copii

După bărbatul de 28 de ani legat cu lanțul de un pom în curtea gospodăriei, după cazul femeii bătută cu biciul de soțul ei, chiar în fața celor șase copii, acum un alt caz cutremurător vine din Vaslui.

Un bărbat de 41 de ani a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, după ce și-a bătut cu bestialitate cei nouă copii, dintre care cel mai mic, abia dacă a împlinit un an și trei luni. Vasile Barbu, din satul Sălceni, comuna Pochidia este acuzat de procurori de rele tratamente aplicate minorilor, fiind cunoscut în sat ca un om foarte violent. Bărbatul are nou copii, cinci fete și patru băieți, soția acestuia fiind cu zece ani mai tânără, bătută și traumatizată la maxim de viața grea care o duce alături de o bestie cu chip de om.

Potrivit polițiștilor de la IPJ Vaslui, copiii lui Vasile Barbu erau atât de bătuți și traumatizați, încât au ajuns până acolo să scrie bilețele, prin care solicită ajutor, și să le arunce prin grad, în stradă, cu speranța că vor fi găsite de cineva care va suna la 112.

Așa se face că luni, 29 iunie 2020, un asistent social de la Primăria Pochidia a mers la fața locului și l-a găsit pe bărbat în timp ce o bătea cu bestialitate pe fata lui în vârstă de 15 ani. La fața locului au fost chemați și polițiștii care l-au reținut pe bărbat, care ulterior a fost arestat.

Vecinii povestesc că agresorul obișnuia să își chinuie copiii. „El mânca friptură în fața copiilor, iar aceștia mâncau mămăligă goală! Cumpăra de la magazin cozi de mătură ca să îi bată, până le rupea de copii! Ultima dată și-a bătut fata cea mare, de 15 ani, cu furtunul sau ceva cablu, că țipa săraca îngrozitor!”, spun oamenii din sat, citați de vremeanouă.ro.

Cei nouă copii și mama acestora au fost preluați de Direcția Generală și Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și internați într-un centru de protecție a persoanelor abuzate. „Situația de risc traversatã de mamã și cei 9 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, a ajuns în atenția instituției noastre la sesizarea poliției.

Judecătoria Bârlad a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 29 de zile .

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: