Eveniment

Universitatea din Arad și-a suspendat cursurile din cauza studenților italieni de la medicină

Cursurile universității din Arad au fost suspendate preventiv din cauza numărului mare de studenți italieni. 

"S-a luat măsura suspendării cursurillor la Facultatea de Medicină și la Universitatea Vasile Goldiș pentru că sunt mulți studenți italieni, care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine ( n.r. luni ). Fiind studenți la medicină, studenți și rezidenți, dânșii fac practică în Spitalul Județean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior.", a declarat Constantin Catană, directorul DSP Arad.

Ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca cetăţenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad din zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locaţia de îmbarcare, precum şi pe cea de destinaţie.

De asemenea, se va asigura permanenţă în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad.

Totodată, s-au identificat anumite spaţii pentru amenajarea eventualelor centre de carantină şi se va restricţiona accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: