Administrație

Vasele de croaziera vor acosta și la Drobeta Tr Severin

Primarul Severinului, Marius Screciu și președintele Consiliului Județean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat contractul prin care primăria a dat în concesiune terenul din zona Piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour operator din ţară, Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton unde vor acosta vasele de croazieră care tranzitează Dunărea.

,,Peste 3.000 de turiști vor opri în acest an în Drobeta Turnu Severin, de pe navele de croazieră care tranzitează Dunărea și vor vizita obiectivele turistice din municipiul nostru.
Am semnat astăzi contractul, prin care concesionăm terenul din zona piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour-operator de turism din țară - Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton de acostare. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, am făcut un pas important în dezvoltarea Strategiei de turism pentru Drobeta Turnu Severin, punând orașul pe harta navelor care acostează în porturile europene și aduc turiști din întreaga lume. Potrivit reprezentanților agenției Karpaten Turism, de anul viitor, numărul turiștilor va crește la peste 35.000 anual,, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Zona de acces către pontonul de acostare a navelor va fi amenajată cu fonduri din bugetul local al primariei.

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: