Justiție

Virgil Popescu, audiat la DNA în dosarul Romarm

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost audit marți, 7 martie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), oficialul Guvernului având calitate de martor în dosarul Romarm.

În fața procurorilor s-a prezentat la audieri, marți,  ministrul energiei din Guvernul Ciucă, liberalul Virgil Popescu.

Din primele informații, oficialul a fost audiat la DNA în dosarul privind achiziția de măști neconforme de către Romarm. Potrivit surselor judiciare Virgil Popescu are, deocamdată, calitatea de martor în această speță.

Actualul ministru al energiei este fostul superior al lui Gabriel Țuțu de la Romarm, pe când era ministru al economiei. Virgil Popescu ocupa această funcție în Executiv la momentul afacerilor cu măști neconforme din pandemie.

În prezent, procurorii DNA vor să afle detalii legate de informațiile pe care Ministerul Economiei le avea în primăvara 2020 în legătură cu achiziția de măști și utilaje. Aceste achiziții s-au dovedit ulterior extrem de păguboase și ar fi dus la un prejudiciu de peste 8,6 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro).

Direcția Națională Anticorupție a deschis, încă din ianuarie, un dosar privind presupusa cumpărare de către Romarm a unor măști neconforme pe durata pandemiei de Covid-19.

Într-o primă fază, în acest dosar au fost reținuți șeful Romarm, Gabriel Țuțu, precum și fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, dar și fiul acestuia, Alexandru Pițurcă. Toți au fost eliberați ulterior de magistrați

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: