Justiție

Zi importantă pentru Augustin Lazăr

Curtea de Apel Alba Iulia dezbate, marţi, al doilea termen în procesul în care Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind revocarea sa din funcţia de procuror general.

La termenul anterior din 20 noiembrie, instanţa a decis amânarea procesului la solicitarea avocatului Ovidiu Podar, care îl apără pe procurorul general, acesta invocând faptul că nu a apucat să studieze întâmpinarea depusă de către Ministerul Justiţiei.

Pe 2 noiembrie, procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, demarată de ministrul Justiţiei. Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a Raportului privind activitatea sa managerială.

Lazăr menţiona că unul dintre motivele pentru care a fost iniţiată procedura de revocare este desfăşurarea anchetei privind modalitatea de intervenţie a jandarmilor în timpul protestelor din 10 august, invocarea acestui motiv constituind, în realitate, "o ingerinţă în activitatea concretă de instrumentare a unei cauze penale".

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, invocând 20 de motive. 

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: