Eveniment

11 cadre medicale de la Spitalul din Bârlad au fost depistate pozitiv

Mai multe cadre medicale de la secția de nou-născuți a Spitalului din Bârlad au fost testate pozitiv la Covid-19. Asta în condițiile în care spitalul este declarat unitate de suport pentru tratarea infecțiilor cu SARS-Cov-2.

 
Conducerea și personalul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”, unitate de suport pentru tratarea pacienților COVID-19, sunt în alertă după ce au fost confirmați cu noul coronavirus nu mai puțin de 11 angajați, toți de la secția de Neonatologie, respectiv un medic, nouă asistente și o infirmieră.
 Au început deja discuțiile cu spitalele din Vaslui și Huși pentru ca, în cel mai scurt timp, pacienții cu alte patologii decât COVID-19 să fie transferați în celelalte unități medicale.

Se pare că totul ar fi plecat de la o asistentă care s-ar fi simțit rău (a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus), așa că, imediat i-au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian). Cum rezultatul a fost pozitiv, s-a dispus testarea tuturor colegilor cu care a intrat în contact în timpul schimbului. Mai mult, cum secția de Neonatologie este în strânsă legătură cu secția de Obstetrică-Ginecologie (în prima sunt internați nou-născuții, iar în cealaltă sunt mamele care tocmai au născut), conducerea spitalului a hotărât să testeze și personalul de la Ginecologie, testele fiind în lucru deja

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: