Eveniment

115 moldoveni nu au putut pleca din Istambul pentru că Air Moldova n-a plătit combustibilul unei companii turcești

Situație fără precedent în istoria Air Moldova. Un avion al companiei a fost reținut ore în șir pe aeroportul din Istanbul, din cauza unei datorii istorice acumulate pentru combustibil. Avionul avea la bord 115 pasageri moldoveni.Pasagerii nu au fost asigurați nici măcar cu apă, nemaivorbind de mâncare. Astăzi dimineața, însă, au aterizat în Capitală. Acum, o bună parte din ei urmează să ceară despăgubiri.

În Istanbul  avionul a fost oprit, întrucât compania ar avea datorii de două milioane de dolari la turci pentru combustibil. 

Compania Air Moldova a venit cu o reacție la cele întâmplate. În comunicatul emis scrie că aeronava nu a putut zbura din cauza unor datorii istorice, acumulate încă de pe timpul când aceasta era companie de stat.

„Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil”precizează Air Moldova

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: