Eveniment

40 dolari o doză de vaccin anticovid

 
Prețul unei doze de vaccin COVID-19 a fost estimat de compania farmaceutică Moderna, ce a precizat că faza a treia a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie.

Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice, a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând”, a spus el.

Dintre companiile americane care lucrează intens la găsirea vaccinului, cel mai mediatizat este de departe Moderna, pentru că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr uriaş de voluntari.

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după patru ani de cercetări.

Cât va costa o doză de vaccin COVID-19, făcut de Moderna
Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni.

Potrivit CNN, citat de adevarul.ro, faza a III-a a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză – adică aproximativ 160 de lei.

Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: