Politică

A dat cu piciorul partidului care l-a făcut din nimic europarlamentar

Europarlamentarul Cristian Terheș a părăsit familia social-democraților europeni (S&D) pentru grupul ECR (al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni) din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid la care este afiliat PNȚCD.

Preotul Terheș a ajuns în Parlamentul European pe listele PSD, în timpul lui Liviu Dragnea, după ce a obținut un loc eligibil în cursa pentru Legislativul de la Bruxelles.

”Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a ma inscrie in Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Miscarea Politica Crestina Europeana), partid politic european la care este afiliat PNTCD. Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol intre PSD si PNTCD, semnat intr-o conferinta de presa de presedintii celor doua partide. Protocolul stabileste colaborarea celor doua partide pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, precum si a democratiei constitutionale in Romania. Le multumesc si pe aceasta cale colegilor pentru buna colaborare pe care am avut-o in cadrul Delegatiei. Ca membru in Grupul ECR – care sustine o Europa a democratiei si natiunilor – voi promova, in numele PNTCD, toate initiativele favorabile Romaniei”, este mesajul scris de Terheș pe Facebook.

Preotul Chris Terhes s-a remarcat ca un fervent militant anti PSD și pro-justiție până la alegerile din 2014, după care pozițiile sale publice s-au schimbat treptat. A devenit începând cu 2016 un invitat obișnuit al Antenei 3 și RTV, acuzând justiția de abuzuri, iar din discursul său anti-corupție n-a mai rămas nimic. Ba mai mult, Terheș a devenit un susținător puternic al lui Liviu Dragnea.

Poziția sa de candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD pe o poziție super-eligibilă (locul patru), obținută sub șefia liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru fraude la referendumul din 2012, contrastează flagrant cu susținerea luptei anticorupție în urmă cu doar câțiva ani.

Vizualizări: 649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: