Eveniment

A intrat cu mașina în magazin!

Duminică dimineață,  în jurul orelor 04:30 pe B-dul Unirii din Focșani, la parterul blocului de lângă Centrul Militar Zonal s-a produs un accident. Din primele date rezultă că din cauze necunoscute  un autoturism a pătruns pe trotuar, a doborât un stâlp de iluminat public, ajungând pe treptele unui magazin aflat la parterul blocului și a intrat cu spatele în geamurile acestuia. În momentul în care la locul producerii accidentului au ajuns echipajul de polițiști și ambulanța SMURD, aceștia au constatat că autoturismul era abandonat. Cel care se aflase la volanul autoturismului implicat în accident părăsise locul accidentului. Traficul a fost blocat mai mult timp pe un sens de mers, în zona accidentului.

 În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un minor în vârstă de 16 ani, care s-ar fi aflat la volanul autoturismului în momentul producerii evenimentului rutier de pe Bulevardul Unirii. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Minorul va fi condus la spital pentru recoltarea a două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Minorul care s-a aflat la volan  ar fi fost la o petrecere iar  la finalizarea chefului, în timp ce se întorcea spre casă, s-a gândit să ”împrumute” autoturismul familiei sale pentru a-și transporta prietenii care l-au însoțit la bairam spre domiciliile lor. Faptul că era sub influeanța băuturilor alcoolice n-a constituit vreun impediment pentru minorul respectiv, ba din contra s-ar putea ca acesta să fi fost unul dintre factorii favorizanți ai curajului brusc ivit.Prin urmare, tânărul a furat autoturismul familiei sale  fără  să-și facă nici o problemă.

Se pare că în autoturismul condus de minorul aghezmuit s-ar fi urcat șase prieteni de-ai șoferului de ocazie, pe care respectivul i-a  transportat la domiciliile lor situate în cartierul Sud.al Focșaniului.Pe traseul de întoarcere din Sud, având pe locul din dreapta un prieten  minorul s-a întâlnit cu două echipaje ale poliției.După ce unul din autoturimele poliției a pus în funcțiune girofarul, minorul aflat la volanul autoturismului furat al familiei, ar fi intrat în panică.Încercând să scape pe polițiști, minorul aflat sub influența băuturilor alcoolice ar fi folosit la maxim pedala accelerției, depășind viteza de 125 de kilometri pe oră. Datorită acestei viteze, a lipsei de experiență și a alcoolului pe care-l consumase înainte de a-și începe aventura, minorul a  pierdut controlul volanului.Drept urmare  a intrat cu atutoturismul într-un stâlp  de iluminat public din zona   blocului de lângă Centrul Militar Zonal, de pe B-dul Unirii din Focșani, iar apoi  a ajuns să  intre și să rămână înfipt,  într-o vitrină a unui magazin aflat în apropiere.


 

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: