Externe

Biden: Este timpul să vindecăm America

Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi-a început primul discurs ca preşedinte ales, rostit în Wilmington, Delaware, afirmând că poporul american şi-a exprimat clar opţiunea. El a avut un mesaj şi pentru susţinătorii lui Donald Trump, cărora le-a transmis că a venit timpul să vindece America, dând asigurări că va munci din greu şi pentru cei care l-au votat, şi pentru cei care nu l-au votat.

Discursul său a fost precedat de cel al vicepreşedintelui Kamala Harris. Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al Statelor Unite, prima persoană de culoare şi prima persoană cu descendenţă sud-asiatică care ajunge în această funcţie, a declarat în primul discurs ca viepreşedinte ales că americanii au ales speranţa, unitatea, decenţa şi adevărul. Ea s-a declarat convinsă că deşi este prima femeie într-o asemenea funcţie, nu este şi ultima.

Harris a a adus un omagiu mamei sale, venită în SUA din India la 19 ani şi care a crezut cu tărie într-o Americă în care un astfel de moment este posibil.

La finalul discursurilor, Biden şi Harris s-au reunit cu famiiile pe scenă, momentul încheindu-se cu focuri de artificii.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: