Eveniment

Biletul lăsat de bolnavul care a ucis cinci rude

Noi amănunte uluitoare ies la iveală în cazul criminalului cu ciocan din Argeș, individul care și-a omorât părinții, fratele, sora și nepoata de doar cinci ani.


Viorel Stan, de 52 de ani, pare să-și fi pregătit crimele. La percheziția din casa groazei, acolo unde au fost găsite sufletele neînsuflețite ale celor cinci oameni, anchetatorii au găsit o foaie albă de hârtie pe care asasinul și-a scris gândurile.

"A fost găsită o hârtie, cu un scris care abia putea fi descifrat, neîngrijit. Nu prea e lizibil și coerent ce a scris, dar mesajul era clar, că îi va omorî pe totți din casă și apoi se va sinucide. Acum totul va fi analizat și se va stabili cu exactitate, în urma expertizei medico-legale, ce anume a declanșat furia suspectului", au spus surse neoficiale.

Medicul legist care a realizat necropsia în cazul celor cinci persoane din Bascov, ucise în propriile locuinţe de o rudă, consideră că moartea acestora survenise cu cel puţin şase ore înainte să fie găsite, fiind greu de stabilit o ordine cronologică a deceselor.


"S-a produs secţionarea mai multor pachete vasculare. (…) Este dificil de spus o ordine cronologică pentru că iau ca reper, şi aceasta este şi menirea unui medic legist care trebuie să fie la faţa locului, instalarea semnelor precoce de moarte reală. La ora la care am intrat în camere şi am examinat cadavrele tuturor celor cinci semnele erau deja instalate, fapt ce denotă că a trecut un timp rezonabil, opt ore, şase ore cel puţin, privind instalarea acestor semne de moarte reală”, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, Dan Manu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

  

Bărbatul suspectat că a ucis cinci membri ai unei familii, în comuna Bascov din judeţul Argeş, a fost reţinut în urma audierilor, fiind cercetat pentru violenţă în familie în varianta omor calificat, cu premeditare, prin cruzimi.

"În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore", a anunţat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: