Administrație

Ce se întâmplă cu asigurații și păgubiții Euroins

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România vine cu informaţii utile pentru asiguraţi si păgubiţii Euroins.

 UNSAR anunţă că a luat notă de decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca administrator interimar al societăţii.

„În primul rând: poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat”, arată UNSAR.

În al doilea rând, în ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: