Administrație

Un sfert dintre beneficiari au plătit cu carduri de energie

În perioada 20 februarie – 16 martie 2023, românii vulnerabili au utilizat 155 milioane lei pentru plata facturilor la utilităţi, prin intermediul cardurilor de energie.

În total, au fost efectuate peste 500.000 de plăţi, din care 88.000 (17,6%) prin mijloace electronice, anunţă joi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

”La mai puţin de o lună de la startul utilizării cardurilor pentru energie, mai mult de jumătate de milion de familii au folosit banii puşi la dispoziţie din fonduri europene pentru a-şi achita facturile. Beneficiarii au la dispoziţie trei metode de plată, pentru a achita repede şi simplu facturile la energie. Sunt 9.000 factori poştali şi agenţi poştali cu aparate optice pentru scanat documente, la care se pot plăti facturile. De asemenea, a crescut numărul celor care achită online, faţă de primele zile de utilizare a aplicaţiei. Avem deja 88.000 astfel de plăţi. Am încercat, împreună cu Poşta Română, să punem la dispoziţia beneficiarilor toate informaţiile necesare pentru a-i sprijini pe parcursul implementării programului, iar pentru situaţiile punctuale aceştia primesc ajutor prin call center-ul dedicat 0319966”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Potrivit MIPE, până în prezent, 2.110.134 de carduri au ajuns la beneficiari, urmând ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluţionează anchetele sociale.

Potrivit ministerului, beneficiază de această măsură aproximativ 4 milioane de români, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde lei.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare, şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Vizualizări: 37

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: