Administrație

Limba moldovenească a dispărut în mod oficial

Limba română va înlocui limba moldovenească în toate structurile Republicii Moldova după ce parlamentul de la Chişinău a dat votul final pe această lege.

Parlamentul de la Chişinău a votat joi proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție. Dintr-un total de 61 de deputaţi, 58 au votat pentru, doi împotrivă, iar unul s-a abţinut.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

Potrivit autorilor, condiţiile ce au impus adoptarea prezentelor modificări legislative rezultă, în mod indubitabil, din necesitatea şi obligativitatea implementării unor considerente cu valoare constituţională, conţinute în actele Înaltei Curţi de Jurisdicţie Constituţională şi care statuează un postulat incontestabil, şi anume că limba de stat a Republicii Moldova este limba română.

Vizualizări: 33

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: