Administrație

Clădirile trebuie reconsolidate sau chiar reconstruite în Gorj

La exact o lună de la cutremurul de 5,7 din nordul Olteniei, autoritățile au un bilanț final al pagubelor produse de mișcarea seismică.

Instituțiile publice din Gorj au evaluat pagubele la 100 de milioane de lei. Unele școli și clădiri ale administrației locale trebuie consolidate sau chiar reconstruite. Lista este completată cu sute de dosare de daună făcute de companiile de asigurări.

Sala Maură din clădirea Prefecturii Gorj, o bijuterie arhitecturală veche de peste un secol, a fost distrusă de cutremurul din 14 februarie. Stricăciuni sunt și în restul clădirii. Biroul prefectului a fost mutat într-un spațiu provizoriu, plin și el de fisuri.

La fel sau chiar mai rău arată și alte clădiri publice din Gorj, pentru care autoritățile au cerut de la Guvern 100 de milioane de lei. „Vorbim de unități școlare. Au fost 16 din cinci localități care au fost cel mai grav afectate. La un al doilea proiect de hotărâre am avut un sediu de primărie, sediul primăriei municipiului Târgu Jiu. Am avut drumul de acces și zidul de sprijin de la stația de tratare a apei, grav afectat”, a spus Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj.

De la primul cutremur din 13 februarie, de 5,2, urmat a doua zi de cel de 5,7, s-au mai produs peste 1.000 de replici.

Vizualizări: 34

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: