Sport

Cluburile din Liga 1 nu mai vor să joace în Antalya

Schimbare majoră în opinia cluburilor din Liga 1 după ultimele declaraţii ale ministrului sporturilor, Ionuţ Stroe. Acesta a spus că nu agreează ideea ca un campionat românesc să se dispute într-o altă ţară., mai ales dacă acolo sunt cazuri mai multe de coronavirus decât în România.

În urmă cu două zile FRF a propus, în ședința pe care Liga a ținut-o cu cluburile, ca Liga 1 să se mute cu întregul campionat în Antalya, aceasta fiind o soluție de avarie în cazul în care nu se va putea juca în România. Dacă la început cluburile au agreat ideea, acum cele mai mult n-o mai văd ca o variantă realistă.

Managerul general de la Sepsi, Cornel Șfaițer, nu vede Antalya ca o destinație bună pentru Liga 1, ba chiar susține că multe cluburi au reflectat asupra problemei și au conștientizat același lucru.

„Ideea cu Liga 1 mutată în Antalya eu o văd ca o ultimă soluție. Vă spun sigur că dacă am întreba azi cele 14 cluburi cum li se pare ideea, 90% n-ar mai fi de acord. Atunci, în ședință, a fost o propunere la cald. Din ce am mai discutat cu ceilalți colegi din Liga 1, toți am ajuns la o concluzie că nu e o variantă chiar bună. Vă dați seama că după acea ședință au discutat toți între ei și apoi s-au răzgândit, după ce au pus totul pe hârtie și au văzut că financiar va fi greu de suportat pentru anumite cluburi. Plus că nu putem muta campionatul în Antalya fără să avem un acord de la UEFA", a zis oficialul covăsnenilor pentru GSP.ro.

Dacă prima variantă ar fi cea în care campionatul să se reia în România, normal, cea cu Antalya este văzută de managerul de la Sepsi abia ca a treia soluție. Varianta de mijloc, a doua în acest caz, ar fi ca Liga 1 să se reia cu formațiile cantonate în București sau în zonele din apropiere, Ploiești, Giurgiu, Voluntari, Chiajna, Clinceni și Pitești.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: