Sport

Gică Popescu face praf planul LPF de reluare a campionatului

Preşedintele clubului FC Viitorul, Gică Popescu, a criticat dur planul FRF, care a anunțat că vrea să înceapă campionatul pe 5 iunie. Oficialul consideră că nu pot fi puşi în pericol nici jucătorii şi nici personalul cluburilor prin reluarea prematură a întrecerilor.

În toată Europa se caută soluții pentru reluarea fotbalului, dar nu există încă un plan. Nici în România situația nu este clară, după ce campionatul a fost oprit pe data de 13 martie. Liga Profesionistă a stabilit că sezonul se va relua pe 5 iunie, fără spectatori în tribune, iar jucătorii vor avea trei săptămâni de pregătire.  

LPF, AFAN și cluburile din Liga 1 s-au întâlnit într-o video conferință şi au  stabilit că fotbalul se va relua pe data de 5 iunie, dacă situația provocată de COVID-19 se va îmbunătăţi și nu vor exista riscuri din punct de vedere medical. FC Viitorul nu este de acord cu această propunere.  „După ce se termină starea de urgență ai nevoie de cel puțin o lună de pregătire: jucătorii vor avea kilograme în plus, ai nevoie de pregătire și de meciuri amicale. Starea de urgență va expira pe 14 mai. Eu nu cred că vom puteam începe mai devreme de 15 iunie!”, a declarat președintele clubului Viitorul.

Gică Popescu este foarte ferm și a explicat de ce nu este acord ca acest sezon să se reia atât de rapid după expirarea stării de urgență.

„Dacă începem prea devreme o să avem jucători accidentați. Nu cred că vrem să avem un campionat șchiop. Eu prefer să începem mai târziu și să jucăm din 3 în 3 zile decât să începem devreme și să pierdem mai mult. Este important să nu punem în pericol sănătatea nimănui! Ce se întâmplă dacă se infectează trei jucători de la două echipe? Se întrerupe campionatul! Eu vreau să începem să jucăm de mâine, dar să nu punem pe nimeni în pericol!  Cât este stare de urgență, noi nu începem pregătirea. Nu știu ce fac alte cluburi.  Ne-am săturat să se antreneze jucătorii acasă, la televizor, dar nu putem să punem pe nimeni în pericol”, a mai spus fostul căpitan al echipei naționale.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: