Politică

Consilierul Olguței Vasilescu dă Guvernul în judecată

Cristian Vasilcoiu, consilierul Olguței Vasilescu de la Camera Deputaților, anunță că pregătește o lovitură pentru Guvernul Ludovic Orban.

Omul Olguței Vasilescu dezvăluie, pe Facebook, că a depus plângerea penală în vederea intentării unui proces colectiv, pentru a obliga Cabinetul Orban să respecte legea și să dubleze alocațiile de stat pentru copii.

„Am înaintat, astăzi, Guvernului, plângerea prealabilă necesară intentarii unui PROCES COLECTIV, pentru a obliga Executivul sa respecte legea și sa DUBLEZE ALOCAȚIILE de stat pentru copii.

 
Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că nu va dubla alocațiile
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul Orban nu va dubla alocațiile copiilor, deoarece nu există resurse financiare pentru acest lucru, chiar dacă CCR a decis că alocațiile copiilor trebuie dublate.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…)

Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională. Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Practic, Guvernul ar trebui să mărească alocațiile astfel:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: