Eveniment

Consilierul onorific Voinea și Data Centerul nemțesc

Stefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Voiculescu, care a stârnit scandalul legat de accesarea de 200 de ori a Registrului Național de vaccinare, a ieșit pe postul Tv Antena 3. Încercând să se apere, a declarat următoarele: "Pentru că mă duceam în weekend la Craiova, am cerut acces pentru un IP fix (adresă statică a unui calculator pe internet, n.r.) care aparține unui Data Center din Germania. Am solicitat includerea acestui IP în white-list (lista "albă", cu acces permis, n.r.)", a precizat Ștefan Voinea, adăugând că a primit acces în urma solicitării făcute, în acest sens, de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Ce nu a lămurit  Voinea și probabil că nici nu o va face este legătura sa cu acel Data Center din Germania. De regulă astfel de entități rezervă spații de stocare a datelor pentru instituții,  iar utilizatorilor care operează datele le oferă un IP prin intermediul căruia ei, în modul cel mai simplist, accesează date și le trimit spre stocare unui astfel de Data Center.

Astfel de centre de stocare de date sunt folosite de companii pentru a reduce costurile legate de întreținerea sistemului informatic propriu. Ca persoană fizică este puțin probabil că și-a rezervat spațiu de stocare la acel Data Center din Germania, dar el ar putea lămuri situația devoalând legătura cu Data Centerul nemțesc. Dacă nu o face el poate o fac alții...

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: