Comunitate

Decedații din Spitalul Universitar București "staționau" pe holuri

Inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti au finalizat controlul la Spitalul Universitar, dupa ce deputatul Emanuel Ungureanu a publicat imagini cu persoane decedate abandonate pe holurile unitatii sanitare, si au aplicat amenzi de 21.000 de lei.

"Inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor imagini privind manipularea pacientilor decedati. Echipa de inspectori a constatat ca imaginile aparute corespund realitatii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasata de catre o asistenta medicala, intr-un loc neadecvat, pe o scara de evacuare in caz de incediu", anunta, duminica seara, Ministerul Sanatatii (MS), intr-un comunicat .

Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, intr-un spatiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei.

"De asemenea, conducerii SUUB i s-a pus in vedere ca, in termen de 30 de zile, sa identifice si sa amenajeze un spatiu special pentru pacientii decedati, precum si sa revizuiasca procedura de manipulare a pacientilor decedati, cat si sa instruiasca personalul medical care se ocupa de astfel de situatii", mentioneaza MS.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: