Justiție

DNA a solicitat documente din campania lui Nicușor Dan

Direcția Națională Anticorupție a trimis o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și în legătură cu documente din campania electorală a primarului Capitalei, Nicușor Dan, au precizat pentru Europa Liberă surse din AEP.

Singura informație adevărată este că pesediștii au făcut plângere la DNA împotriva mea acum câteva luni, legat de donațiile pe care le-am primit în campanie.
Nicușor Dan, primarul Capitalei
În luna septembrie, PSD a depus mai multe plângeri penale pe numele lui Nicușor Dan, una fiind făcută de fostul edil, Gabriela Firea. O altă plângere penală a fost depusă de senatorii PSD Daniel Zamfir și Șerban Nicolae, împreună cu deputații Florin Manole, Beatrice Tudor și Aida Căruceru pentru săvârșirea faptelor de șantaj, trafic de influență, fals în declarații, spălare de bani și luare de mită.

Înaintea alegerilor locale, Nicușor Dan a depus și el o plângere penală împotriva Gabrielei Firea și împotriva primarului de la Sectorul 3 pentru emiterea de autorizații de construcție în spații verzi.

„PSD încearcă să resusciteze, acum în campanie, un fake news, pe care l-au fabricat la locale, dând de lucru inutil procurorilor DNA prin plângeri împotriva mea. Singura informație adevărată este că pesediștii au făcut plângere la DNA împotriva mea acum câteva luni, legat de donațiile pe care le-am primit în campanie, despre care toată lumea știe că au fost transparente. Acum încearcă iar să lege numele meu de această instituție și apoi să dezinformeze. PSD trebuie să învețe să facă și campanii fără minciuni. Probabil, cei care au probleme cu DNA sunt exact cei care răspândesc fake-news-uri și fac denunțuri calomnioase”, a fost poziția lui Nicușor Dan, exprimată pentru Europa Liberă.

Cu toate acestea, Nicușor Dan nu a contrazis informația că DNA a solicitat documente de la AEP în legătură cu campania sa de la locale.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: